sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Hampaat vaihtuu

Kohti kunnon kevättä mennään jo kovaa vauhtia. Ilma on  päivisin jo lämmin ja lumen määrä vähenee päivä päivältä. Rico on kasvanut jo hurjasti. Viime näyttelyharjoituksissa Rico oli 45 cm korkea ja painoa on jo 15 kiloa. Joten iso poika alkaa jo olla. :)
Hampaat ovat myös ruvenneet vaihtumaan hurjaa tahtia ja alhaalta puuttuu jo molemmat kulmahampaat ja useita takahampaita on lähtenyt myös, mikä on vaan hyvä niin ei tarvitse ainakaan lähteä eläinlääkärille niitä poistattamaan. :))
Ollaan Ricon kanssa käyty säännöllisesti näyttelyharjoituksissa ja joka kerta menee vain paremmin ja paremmin ja malttia seisoa paikallaan nätisti löytyy jo enemmän. Toukokuun alkupuolella olisi jo tarkoitus osallistua ensimmäiseen match showhun ja heinäkuussa sitten Paltamossa pidettävään ryhmänäyttelyyn. Näyttelyharjoituksista on saatu myös paljon koirakavereita.
Kohta olisi tarkoitus myös ruveta harjoittelemaan agilityesteitä (putkea, pussia, keppejä..) kuhan kenttä sulaa kokonaan. Kotona ollaan tokoa harjoiteltu lähes päivittäin eli perus sivulletuloa, seuraamista, lelun tuomista jne. Lisäksi ollaan erilaisia temppuja kuten kyljellään makaamista, kupin nostamista jne. harjoiteltu myös. Toukokuussa aijon osallistua KPKY:n hakukurssille, jotta nään onko haku meitä varten vai keskitytäänkö vain agilityyn, tokoon sekä näyttelyihin. :) Touko- kesäkuun vaihteessa alkaa myös pentu/arkitottelevaisuuskurssi ja sinne ollaan jo ilmottauduttu. Jospa siellä saisi lisää hyviä vinkkejä Ricon kouluttamiseen.
Paljon on Ricon kanssa lenkkeilty ja Ricosta on tullu taitava hihnassa kulkija, minkä vuoksi sen kanssa on mukavaa ja rentouttavaa kävellä pitkin poikin Vuokattia. Kävellessä saa ajatukset pois arjen kiireistä ja ongelmista ja voi vain keskittyä ihastelemaan luontoa ja kevään tuloa. :) Aurinkoista kevättä kaikille... :)