lauantai 22. syyskuuta 2012

Syksy ja agilitytreeniä

Syksy on saapunut meillekkin. Ilma on viileä, sateinen ja lehdet putoilee puista.
Rico on jo viikonpäästä 10 kuukautta, kyllä se aika menee kamalan nopeasti. Vastahan me Rico haettiin kotiin ja nyt se on jo kohta vuosikas.

Ricon kanssa ollaan ruvettu käymään kerran viikossa Kajaanissa rakkiareenalla rumarakin agilitykoulutuksessa. Kouluttaja on aivan mahtava, antaa suoraa palautetta (mistä minä erityisesti pidän, niistä "meni ihan ok" - jutuista kun ei opi mitään) ja jaksaa neuvoa uudelleen ja uudelleen kunnes onnistutaan. :)

Ekalla kerralla tehtiin tämmönen rata:


Käytiin läpi esteet 1-12. pätkissä. Esteillä 1-2 harjoiteltiin ihmisnuolta. Ricolla meinasi olla vaikeaa pysyä paikallaan kunnes menen esteelle 2. Ennen se on pysyny tosi hyvin lupaan asti paikallaan vaan nyt on jokin viiraus tullut ja starttitreeniä ollaan otettu, että päästäs tästä viirauksesta. Minun oli hankala ensin hahmottaa, että missä vaiheessa Ricolle pitää antaa hidastuskäsky ja miten jalkojen ja käsien tulee olla, että saan koiran hidastamaan jotta päästään sujuvasti kääntymään 3. esteelle. Lopulta se kuitenkin onnistui. :) Esteillä 3-6 harjoiteltiin kahta tapaa tehdä ne. Ensin esteillä 3-6 harjoiteltiin persjättöä ja perään valssin tekemistä. Sai pistää tossua toisen eteen, että ehti kaikki piruetit tehdä ennenkuin mustavalkoinen raketti ampaisi 3. esteeltä matkaan. :D
Toinen tapa oli tehdä 5. esteellä päällejuoksu. Päällejuoksu teetti meille enemmän päänvaivaa kuin persjättö ja valssi. En ollut ennen tehnyt sitäkään joten käsien oikeanaikainen vaihtaminen jne. tekivät siitä haastavan. mutta pari kertaa sekin saatiin kohtuudella onnistumaan. Esteet 7-12 oli ehkä helpoin vaikka siihen tarvitiin kans päällejuoksua ja valssia?. Putkesta kohti aitaa (8.) Rico ei meinannu ensin irrota joten sitä harjoiteltiin hieman ruokakupin avulla. Kun se onnistui oli minulla jo melkoinen kiire aidan (10.) taakse odottamaan, että saan Ricon oikealta puolelta yli ja päällejuoksulla esteen 11. yli putkeen. Harjoitukset olivat tosi hyvät ja ohjaukset olivat kaikki minulle ja Ricolle uusia, mutta hyvin niistä selvittiin.

Toisella viikolla harjoiteltiin tämmöistä rataa:


Käytiin läpi esteet 3-21. Putkesta (3.) putkeen (4.) Rico meni tosi hyvin. Hankalaksi esteiden 4-6 teki se, että minun piti mennä esteiden 13 ja viisi välistä esteiden 5-6 väliin ja keritä hidastaa siitä koira esteen 5. yli esteelle 6. Esteet 6-7 meni ihan hyvin, mutta esteeltä 7. kepeille meno teki vaikeaa, kun Ricosta putki olisi ollut mukavampi, mutta harjoittelun jälkeen seurasi hyvin kepeillekkin. Kepien jälkeen koira piti laittaa kiertämään aita ja siitä putkeen (10.) ja ite piti ehtiä juosta esteelle 11. siitä koira piti saada esteelle 12. ja tehdä niisto esteelle 13. Se onnistui ihan ok ja sain Ricon menemään putkeen. Putken jälkeen koira piti käskyttää aidan yli putkeen (16.) ja juosta itse keppien vasemmalta puolelta koiraa vastaan esteelle 17. ja hirton avulla saada koira ohjattua esteelle 18. ja siitä okserin yli aidalle ja renkaaseen. Loppu pätkä (17-21) onnistui meiltä ehkä parhaiten. Tämäkin rata oli erittäin mielenkiintoinen ja samalla tuli opittua taas uusia ohjauskuvioita ja muita juttuja.

Ricon kanssa innolla odotetaan aina seuraavia harjoituksia. Ricostakin siellä on niin kiva käydä ettei se malttais lähteä sieltä enää treenien jälkeen pois.