perjantai 30. marraskuuta 2012

Kohta on joulu

Marraskuun viimeistä päivää viedään ja huomenna alkaa odotettu joulukuu. Ricolle tuli 1 vuosi mittariin täyteen eilen ja sitä juhlittiin pienellä "kakulla" ja leluilla.
Ricon kanssa ollaan käyty viikoittain agilityharkoissa ja mahdollisuuksien mukaan vielä itsenäisissätreeneissä kertaamassa koulutuksissa opittuja asioita. Nyt on otettu enimmäkseen pieniä rata pätkiä ja harjoitukset on ollut enemmän tekniikka painotteisia, mikä on ollut hyvä asia, sillä meillä ei Ricon kanssa ole vielä kaikki tekniikat ja termit hallussa. Ja kuinka voisikaan kun alle vuosi vasta yhdessä agiliidetty. :)
Nyt ollaan päästy treenaamaan myös kontakteja (A ja keinu) ja keppien pujottelukin alkaa jo sujua aika kivasti ohjureiden kanssa.
Talvi on hieman ankeaa aikaa treenailla ja ulkoilla, kun ulkona pakkanen paukkuu yli 10 asteessa ja tuuli on viiltävän kylmä. Joutuu pukemaan itselle ja koiralle kasoittain vaatetta (mikä tekee liikkumisesta hitaampaa) jotta ei paleltuisi ja tulisi mitään revähdyksiä tai muita kummallekkaan. Myös lämmittely ennen harkkoja on tosi tärkeää itselle ja koiralle ja korostuu vain näin talvella.

Ricon kanssa liityttiin äskettäin syksyllä perustettuun High five agility teamiin ja tarkoitus on osallistua 16.12. sen järjestämään mölliagility kisaan jos vain pakkanen ei pilaa suunnitelmia. Olisi kiva päästä näkemään, että miten ollaan kehitytty (muistissa on vielä syksyn ekat möllikisat, jotka ei menny ihan niin hyvin) ja millaiset fiilikset tuollaisessa "kisa" tilanteessa on nyt itsellä ja Ricolla. Kesällä kun olisi kuitenkin heti kun vain Ricon ikä sallii niin tarkoitus alkaa kisata ihan virallisissakin kisoissa. Mutta ennen sitä on vielä paljon treenattavaa ja hyvää kokemusta saa just möllikisoista. Pujottelu, kontaktit ja tiukat käännökset ovat meidän heikkous tällä hetkellä.
Mutta treenataan lisää ja paljon on kuitenkin kehitytty Ricon kanssa hyvien kouluttajien avustuksella. :)