maanantai 5. marraskuuta 2012

Ensilumi ja Janne Toivolan agilitykoulutus

 Meille satoi ensilumi eilen ja heti semmoiset 12 cm. Rico nautti kun pääsi puhtaaseen ensilumeen  leikkimään koirakavereidensa kanssa. Itse en niin talvesta välitä sen kylmyyden vuoksi, vaikka muutenhan se on ihan kaunista aikaa, varsinkin silloin kun kovien pakkasten jälkeen on puut kauniin valkoisia kuurasta.

Osallistuin noin viikko sitten Rakkiareenalla pidettyyn Janne Toivolan agilitykoulutukseen. Olin kuunteluoppilaana, sillä Rico kun ei vielä osaa ihan kaikkia esteitä (keppejä, kontakteja..).
Kuunteluoppilaana ollessa sai kyllä myös paljon hyviä vinkkejä ja oli kiva seurata muiden suorituksia.
Oheisessa ratapiirustuksessa on molempien päivien radat joita käytiin läpi. Lauantaina käytiin läpi valkoisella ja sunnuntaina mustalla merkityt numerot.

Keväällä aijon osallistua Vappu Alatalon "Psyykkinen valmentautuminen koiraurheilussa" -luennolle. Jospa sieltä löytyisi kans hyviä vinkkejä ja neuvoja.

Ricon kanssa ollaan käyty edelleen viikoittain agilityharjoituksissa ja nyt hommattiin itsenäinenharjoitteluoikeuskin niin päästään omallakin ajalla harjoittelemaan meille vaikeita asioita.

Viime tiistaina otettiin tekniikkatreeniä ja tunnilla ei saatu millään onnistumaan harjoitusta, mutta sitten kun käytiin lauantaina Ricon kanssa kahdestaan niin saatiin onnitumaan. Olin tosi iloinen. Ricon suurin ongelma on tällä hetkellä se, että se tulee esteille niin kovaa, että se ei ehdi kääntää itseään seuraavalle (esim. viereiselle aidalle) esteelle vaan tekee suuren kaarron esteen ohi. Mutta kuhan oikeat linjat ja korvat löydetään niin kyllä tämäkin ongelma selätetään. Pitäähän sitä haasteita ollakkin. :)