maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kevät on täällä

Vihdoin se on koittanut, kevät. Lumet alkaa olla pian muisto vain, vaikkakin järvet tosin ovat vielä jäässä. Mutta kylmyys ja pakkaset ovat hävinneet jo kokonaan ja lämpötila on päivittäin +10 asteen tietämillä.. :)

Ricon kanssa ollaan touhuttu monenlaista. Agilityharjoitukset on jatkunu ihan vanhaan malliin eli kerran viikossa ollaan käyty ohjatuissa harjoituksissa ja sitten viikolla itsenäisesti jos on vaan töiltä ja muilta kiireiltä ehditty.

Paljon on ollu erilaisia tekniikkaharjoituksia ja viimeksi oli hyppytekniikkatreenit. Niissä huomattiin, että oikealle päin hyppääminen on Ricolle vaikeaa varsinkin jos samaan suuntaan pitää hypätä useampi este, joten tilasin Ricolle ajan hierojalle ja sieltähän löytyi lapojen luota ja selkärangasta jos jonkinmoista jumia. Pari paivää poitsu kinkkasi eteenpäin kun oli lihakset jumissa käsittelyn jälkeen vaan nyt on taas oma villi itsensä. Saa nähdä auttoiko tämä hieronta vai pitääkö käyttää jonkin ajan päästä vielä uudelleen. Viimeistään heinäkuussa olisi tarkoitus hierottaa uudelleen ja sitten säännöllisesti 3-4 kertaa vuodessa.

Vappuna olisi tarkoitus käydä vappumätsärissä Kajaanissa. Saa nähdä osallistutaanko itse näyttelyyn, mutta käydään ainakin treenamassa rauhoittumista muiden koirien keskellä. Jäbä kun meinaa nykyään haukkua ja mölistä vastaan tuleville ja esim. näyttelyharjoituksissa juokseville koirille (leikkimään olisi niin kova halu päästä). Joten tämä olisi tarkoitus kitkeä pois ja oppia rauhoittumaan, vaikka muut koirat touhuaisivatkin jotain.

Ajattelin viedä Ricon myös viikonloppuna möllitoko kisoihin. Ei olla oltu semmoisessa vielä joten on ihan kiva päästä kokeilemaan, kuinka tokoliikkeet onnistuu kun ne tehdään kisamaisesti. Toko on meillä muutenkin ollu vähän taka-alalla, vaikka sitä aina silloin tällöin on treenattukin. Alokasluokanliikkeet on jo ihan ok hallussa, eniten vaan jännittää paikallaan makuu, koska sitä ei olla tehty muiden koirien kanssa kun viimeksi talvella tokoharjoituksissa. Mitenköhän pysynee paikallaan?!

Mutta monenlaista aktiviteetti on tulossa ja mahdollisimman moneen tapahtumaan yritetään osallistua, että saataisiin kokemuksia erilaisista tapahtumista ja tilanteista. Ja nythän sitä pääsis jo virallisiin agilitykisoihinkin, mutta taidetaan aloittaa meidän virallinen kisaura vasta kesäkuussa paikallisisssa kisoissa ja treenailla sitä ennen paljon pitkien ratojen suorittamista, kontakteja ja keppejä. :)